G. Kuleczka, Studia nad rzymskim wojskowym prawem karnym, UAM, Prace Wydziału Prawa nr 63, Poznań 1974 - Kamiński, Janusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Recenzja: Gerard Kuleczka, Studia nad rzymskim wojskowym prawem karnym. Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Prace Wydziału Prawa nr 63, Poznań 1974.