Z. Rymaszewski, Łacińskie teksty Landrechtu Zwierciadła Saskiego w Polsce, Wrocław—Warszawa—Kraków—Gdańsk 1975 - Maisel, Witold (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Recenzja: Zygfryd Rymaszewski, Łacińskie teksty Landrechtu Zwierciadła Saskiego w Polsce. Versio Vratislaviensis, Versio Sandomiriensis, Łaski. PAN, Instytut Historii, Zakład Historii Państwa i Prawa. Seria II, Tom XIV. Wrocław, Warszawa, Kraków, Gdańsk. Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo PAN, 1975, ss. 331.