O stanie wyjątkowym w Królestwie Polskim w latach sześćdziesiątych XIX w. - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1973)
O stanie wyjątkowym w Królestwie Polskim w latach sześćdziesiątych XIX w. (Uwagi w związku z książką F. Ramotowskiej) [ F. Ramotowska, Rząd carski wobec manifestacji patriotycznych w Królestwie Polskim w latach 1860 - 1862, Wrocław 1971].