Marciniak R., Dobra kapituły kamieńskiej do połowy XV w. - Walachowicz, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Ryszard Marciniak, Dobra kapituły kamieńskiej do połowy XV w. — Studium z dziejów społecznych gospodarstwa feudalnego, Szczecińskie Towarzystwo Naukowe, Wydział Nauk Społecznych, tom XVII, Szczecin 1970.