P. Łossowski, Kraje bałtyckie na drodze od demokracji parlamentarnej do dyktatury (1918 - 1934) - Wisner, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1973)
Recenzja: Piotr Łossowski, Kraje bałtyckie na drodze od demokracji parlamentarnej do dyktatury (1918 - 1934), Wrocław 1972.