Henryk Grajewski, Granice czasowe mocy obowiązującej norm dawnego prawa polskiego - Bukowska-Gorgoni, Krystyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Henryk Grajewski, Granice czasowe mocy obowiązującej norm dawnego prawa polskiego. Łódzkie Towarzystwo Naukowe, Prace Wydziału II — Nauk Historycznych i Społecznych, nr 71. Łódź 1970.