Lesław Pauli, Jan Kirstein Cerasinus (1507 - 1561), krakowski prawnik doby Odrodzenia - Fijałkowski, Tomasz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Lesław Pauli, Jan Kirstein Cerasinus (1507 - 1561) krakowski prawnik doby Odrodzenia. Studium z dziejów praw obcych i literatury prawniczej w Polsce. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego CCLI, Prace Prawnicze, zeszyt 49, Kraków 1971.