Lesław Pauli, Austriacki kodeks karny z 1803 r. w Wolnym Mieście Krakowie (1815 - 1833) - Śliwowski, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Lesław Pauli, Austriacki kodeks karny z 1803 r. w Wolnym Mieście Krakowie (1815 - 1833). Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego. Prace prawnicze 40, Kraków 1970.