Alicja Falniowska-Gradowska, Ostatnie lata działalności sądu referendarskiego koronnego (1768 - 1793) - Bałtruszajtys, Grażyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Alicja Falniowska-Gradowska, Ostatnie lata działalności sądu referendarskiego koronnego (1768 - 1793). Wrocław-Warszawa-Kraków-Gdańsk. Zakł. Nar. im. Ossolińskich. Wyd. PAN 1971.