Karol Jonca, Polityka narodowościowa III Rzeszy na Śląsku Opolskim w latach 1933 - 1940 - Wąsicki, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Karol Jonca, Polityka narodowościowa III Rzeszy na Śląsku Opolskim w latach 1933 - 1940, Katowice 1970.