Kuleczka Gerard, Prawo rzymskie epoki pryncypatu wobec dzieci pozamałżeńskich - Kuryłowicz, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Gerard Kuleczka, Prawo rzymskie epoki pryncypatu wobec dzieci pozamałżeńskich; Wrocław - Warszawa - Kraków 1969, Zakład Narodowy im. Ossolińskich (Komitet Nauk o Kulturze Antycznej PAN, Archiwum Filologiczne, t. XX).