Płaza Stanisław, Próby reform ustrojowych w czasie pierwszego bezkrólewia 1572 - 1574 - Kaczmarczyk, Zdzisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Stanisław Płaza, Próby reform w czasie pierwszego bezkrólewia (1572- 1574), Kraków 1969. Zeszyty Naukowe UJ, CCXVI, Prace Prawnicze z. 42.