Sczaniecki Michał, Powszechna historia państwa i prawa, t. II. Państwo burżuazyjne - Grzybowski, Konstanty (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1970)
Recenzja: Michał Sczaniecki, Powszechna historia państwa i prawa. T. II. Państwo burżuazyjne, PWN, Warszawa 1970.