Bojarski Władysław, Emfiteuza według prawa rzymskiego - Kuleczka, Gerard (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1970)
Recenzja: Władysław Bojarski, Emfiteuza według prawa rzymskiego, Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Toruń 1970.