Ordon Stanisław, Polska Marynarka Wojenna w latach 1918 - 1939. Problemy prawne i ekonomiczne - Sudnik, Wanda (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1970)
Recenzja: Stanisław Ordon, Polska Marynarka Wojenna w latach 1918-1939. Problemy prawne i ekonomiczne. Wydawnictwo Morskie, Gdynia 1966.