Noty recenzyjne - CPH 22(2)1970 (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1970)
Istočnikovedenije. Teoretičeskije i metodołogičeskije problemy (Stanisław Russocki) … 270 La monocratie. Deuxième partie. Recueils de la Société Jean Bodin (Stanisław Russocki) ... 271 Korsunskij A. R., Gotskaja Ispanija. Očerki socjalnoekonomičeskoj i političeskoj istorii (Stanisław Russocki) ... 272 Čerepnin L. V., Novgorodskie berestjanyje gramoty kak istoričeskij istočnik (Stanisław Russocki) ... 272 Les structures sociales de l’Aquitaine, du Languedoc et de l’Espagne au premier âge féodal (Stanisław Russocki) ... 273 Kafengauz B. B., Drevnij Pskov. Očerki po istorii feodalnoj respubliki (Stanisław Russocki) ... 274 Olechnowitz Karl Friedrich, Rostock von der Stadtrechtsbestätigung im Jahre 1218 bis zur bürgerlich-demokratischen Revolution von 1848/49 (Jerzy Serczyk) ... 274 Soule Claude, Les Etats Généraux de France (1302-1789) (Stanisław Russocki) ... 275 Karolina. Ugołowno-sudiebnoje ułożenije Karla V (Małgorzata Bieniasz) … 275 Pollock Frederick, Maitland Frederic William, The History od English Law before the Time of Edward I (Hubert Izdebski) ... 277 Schmelzeisen Gustav Klemens, Polizei-und Landesordnungen (Stanislaw Salmonowicz) ... 277 Goroda feodalnoj Rossii (Zdzisław Kaczmarczyk) ... 278 Ochmann Stefania, Sejmy z lat 1615-1616 (Maria Nowak) … 278 Goubert Pierre, L’Ancien Régime (Stanisław Salmonowicz) … 279 Mitchell Broadus, Mitchell Louisse Pearson, A Biography of the Constitution of the United States (Bogdan Lesiński) ... 279 Godechot Jacques, Les institutions de la France sous la Révolution et l'Empire (Stanisław Salmonowicz) … 280 Key O. V., The Responsible Electorate. Rationality in Presidential Voting 1936-1960 (Bogdan Lesiński) ... 281 Istorija Gosudarstva i Prava Zarubieżnych Stran, t. II (Stanisław Russocki) … 281 Mediaevalia Bohemica, t. I (Stanisław Russocki) ... 282