Czerniłowskij Z. M., Wsieobszczaja istorija gosudarstwa i prawa - Bardach, Juliusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Z. M. Czerniłowskij, Wsieobszczaja istorija gosudarstwa i prawa, Wsiesojuznyj Juridiczeskij Zaocznyj Institut. Moskwa 1970.