Smoliński Tadeusz, Dyktatura Józefa Piłsudskiego w świetle Konstytucji Marcowej w latach 1926–1930. Parlament – Prezydent – Rząd - Sobolewski, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Tadeusz Smoliński, Dyktatura Józefa Piłsudskiego w świetle Konstytucji Marcowej w latach 1926–1930. Parlament – Prezydent – Rząd. Wyd. UAM w Poznaniu, Prace Wydziału Prawa nr 49, Poznań 1970.