Maciej Rataj, Pamiętniki, do druku przygotował Jan Dębski - Pospieszalski, Karol Marian (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1970)
Recenzja: Maciej Rataj, Pamiętniki, do druku przygotował Jan Dębski, Warszawa 1965, Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza.