Lemarignier J. F., Le gouvernement royal aux premiers temps capétiens (987—1108) - Russocki, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1966)
Recenzja: J. F. Lemarignier, Le gouvernement royal aux premiers temps capétiens (987—1108), Paris 1965, A. i J. Picard, ss. 226, 4 nlb. + 20 tablic i map.