Kocot Kazimierz, Nauka prawa narodów w Ateneum Gdańskim (1580-1793) - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1966)
Recenzja: Kazimierz Kocot, Nauka prawa narodów w Ateneum Gdańskim (1580-1793), Wrocław 1965, Prace Wrocławskiego Towarzystwa Naukowego, seria A, nr 97, ss. 255.