Wołodkiewicz Witold, Obligationes ex variis causarum figuris - Wiliński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2026)
Recenzja: Witold Wołodkiewicz, Obligationes ex variis causarum figuris. Studia nad źródłami zobowiązań w rzymskim prawie klasycznym. Rozprawy Uniwersytetu Warszawskiego, PWN, Warszawa 1968.