Wielkopolskie roty sądowe XIV-XV wieku. Zebrali i opracowali Henryk . Kowalewicz i Władysław Kuraszkiewicz - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2026)
Recenzja: Wielkopolskie roty sądowe XIV - XV wieku. Zebrali i opracowali Henryk Kowalewicz i Władysław Kuraszkiewicz. T. II: Roty pyzdrskie, PTPN, Wydział Filologiczno-Filozoficzny — Komisja Filologiczna, Zabytki języka i literatury polskiej nr 4, Warszawa — Poznań — Wrocław 1960, ss. 538; T. III: Roty kościańskie, Komitet Językoznawstwa PAN, Ossolineum, Wrocław — Warszawa •— Kraków 1967,