Patkaniowski Michał, Dzieje Wydziału Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego od Reformy Kołłątajowskiej do końca XIX stulecia - Wąsicki, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1966)
Recenzja: Michał Patkaniowski, Dzieje Wydziału Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego od Reformy Kołłątajowskiej do końca XIX stulecia. Kraków 1964, ss. 500.