Kronika - CPH 18(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1966)
Konferencja katedr historycznoprawnych w sprawie nowych programów nauczania przedmiotów historycznoprawnych na wydziale prawa (Grażyna Bałtruszajtys, Katarzyna Sójka-Zielińska … 273 Wacław Osuchowski, Program studiów uniwersyteckich w zakresie prawa rzymskiego … 279 Michał Sczaniecki, Program studiów uniwersyteckich w zakresie powszechnej historii państwa i prawa … 284 Konferencja katedr historycznoprawnych w sprawie nowych programów nauczania przedmiotów historycznoprawnych na wydziale prawa (Grażyna Bałtruszajtys, Katarzyna Sójka-Zielińska) … 273 Wacław Osuchowski, Program studiów uniwersyteckich w zakresie prawa rzymskiego … 279 Michał Sczaniecki, Program studiów uniwersyteckich w zakresie powszechnej historii państwa i prawa … 284 Posiedzenie naukowe Komitetu Nauk Prawnych poświęcone metodzie porównawczej w historii państwa i prawa (Michał Pietrzak) … 288 Historia państwa i prawa na XII Międzynarodowym Kongresie Nauk Prawnych (Juliusz Bardach) … 290 Sprawozdanie z VII konferencji węgierskich i czeskich historyków prawa (Barbara Sobolewska … 292 Doktoraty honoris causa na Uniwersytecie im. A. Mickiewicza w Poznaniu (Anna Michalska, Krzysztof Dembski) … 295 Obrona pracy doktorskiej mgra Krzysztofa Dembskiego (Henryk Olszewski) … 296 O Czasopiśmie Prawno-Historycznym na łamach Zeitschrift der Savigny-Stiftung für Rechtsgeschichte (Michał Sczaniecki) … 297 Georghe Cront, Rozwój badań historycznoprawnych w Socjalistycznej Republice Rumuńskiej … 299 Stanisław Roman 1918—1965 (Adam Vetulani) … 309 Bibliografia prac Stanisława Romana (Ludwik Łysiak) … 314 Edward Gintowt 1899—1965 (Henryk Kupiszewski) … 319 Henri Lévy-Brühl 1884—1964 (Wacław Osuchowski) … 323