Volterra Edoardo, Istituzioni di diritto privato romano - Litewski, Wiesław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1965)
Recenzja: Edoardo Volterra, Istituzioni di diritto privato romano, Roma 1961, ss. 828.