Kronika - CPH 17(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1965)
Historiografia historycznoprawna Polski Ludowej w ocenie nauki radzieckiej (A. Ajnenkiel) … 291 Polska historia państwa i prawa w oczach zachodnioniemieckiego historyka ustroju (M. Muża) … 292 XVI Zjazd Société Jean Bodin (J. Matuszewski) … 295 Z prac Międzynarodowego Stowarzyszenia Historii Ustroju i Prawa (J. Bardach) … 296