Valentin Urfus, Právo, úvér a lichva v minulosti - Sójka-Zielińska, Katarzyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1976)
Recenzja: Valentin Urfus, Právo, úvěr a lichva v minulosti. „Acta Universitatis Bru- nensis”, Iuridica No 14, Brno 1975, ss. 170.