Zbiór dokumentów i listów miasta Płocka. T. I: 1065-1495. Wyd. S. M. Szacherska - Maisel, Witold (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1976)
Recenzja: Zbiór dokumentów i listów miasta Płocka, t. I: 1065-1495. Wydała Stella Maria Szacherska. PAN Instytut Historii, Warszawa 1975, s. LI + 408.