Z praktyki karnej w Wiedniu i w Krakowie w czasach Oświecenia i Świętego Przymierza - Pauli, Lesław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1976)
Z praktyki karnej w Wiedniu i w Krakowie w czasach Oświecenia i Świętego Przymierza Na marginesie pracy Friedricha Hartla, Das Wiener Kriminalgericht. Strafrechtspflege vom Zeitalter der Aufklärung bis zur österreichischen Revolution. Wiener Rechtsgeschichtliche Arbeiten, t. X. Hermann Böhlaus Nachf., Wien—Köln— Graz 1973, stron 464 + 16 tablic z ilustracjami.