R. O. Paxton, La France de Vichy 1940-1944 - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1976)
Recenzja: Robert O. Paxton, La France de Vichy 1940-1944, Paris 1973, ss. 375, Ed. du Seuil, coll. L’Univers historique.