J. Matuszewski, Nazwy administracyjne osad lokowanych na prawie niemieckim - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Recenzja: J. Matuszewski, Nazwy administracyjne osad lokowanych na prawie niemieckim, Łódzkie Towarzystwo Naukowe, Prace Wydziału II — Nauk Historycznych i Społecznych, nr 76, Łódź 1974, ss. 155.