Kronika - CPH 27(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Kolokwium prawnicze polsko-włoskie w Warszawie (Krystyna Bukowska-Gorgoni) ... 201 Dzieje kodyfikacji prawa. Ogólnopolska konferencja historyków państwa i prawa w Karpaczu (Marek Sędek, Andrzej Zakrzewski) ... 202 Międzynarodowa konferencja historyków prawa w Krems-Stein (Krystyna Bukowska-Gorgoni) ... 207 Międzynarodowa konferencja historyków prawa w Konstancy (Witold Maisel, Lesław Pauli) ... 208 Międzynarodowe kolokwium poświęcone rodzinie i pokrewieństwu w wiekach średnich (Juliusz Bardach) ... 209 Historia państwa i prawa na XI Powszechnym Zjeździe Historyków Polskich w Toruniu (Krystyna Kamińska, Błażej Wierzbowski) ... 209 Powołanie prof. dra Juliusza Bardacha w skład Accademia Nazionale dei Lincei ... 210 Wyjazdy naukowe i wykłady za granicą ... 211 Habilitacja dra Andrzeja Wędzkiego (Ewa Borkowska-Bagieńska) ... 211 Habilitacja dra Gerarda Kuleczki (Ewa Borkowska-Bagieńska) ... 212 Habilitacja dra Jerzego Włodarczyka (Wanda Sudnik) ... 212 Obrony prac doktorskich (Kazimierz Baran, Zbigniew Szcząska) ... 213