O prawie cywilnym europejskiego mieszczaństwa (w związku z książką Katarzyny Sójki-Zielińskiej) - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1974)
O prawie cywilnym europejskiego mieszczaństwa (w związku z książką Katarzyny Sójki-Zielińskiej) [K. Sójka-Zielińska, Wielkie kodyfikacje cywilne XIX wieku, Wydawnictwo UW, 1973, ss. 222 (w tym streszczenie francuskie)]