R. Kozłowski, Rozwój uposażenia klasztoru cysterskiego w Byszewie do końca XIV w. - Walachowicz, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1974)
Recenzja: Ryszard Kozłowski, Rozwój uposażenia klasztoru cysterskiego w Byszewie (Koronowie) do końca XIV w., Bydgoskie Towarzystwo Naukowe, Prace Wydziału Nauk Humanistycznych, Seria C, Nr 12, Warszawa—Poznań 1972, s. 260