Maisel Witold, Sądownictwo miasta Poznania do końca XVI wieku - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1964)
Recenzja: Witold Maisel, Sądownictwo miasta Poznania do końca XVI wieku, Prace sekcji historii Poznania, Oddział PTH w Poznaniu, Poznań 1961, PWN