Voisé Waldemar, Początki nowożytnych nauk społecznych - Baszkiewicz, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1964)
Recenzja: Waldemar Voisé, Początki nowożytnych nauk społecznych. Epoka Renesansu, jej narodziny i schyłek, Warszawa 1962, KiW