Kronika - CPH 16(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1964)
Vincenzo Arangio-Ruiz (Wacław Osuchowski) ... 245 Habilitacja dra Stanisława Grodziskiego z historii państwa i prawa polskiego (Wojciech M. Bartel) ... 247 Obrona pracy doktorskiej mgr Stanisława Płazy (Stanisław Salmonowicz) ... 249 Konferencja naukowa poświęcona Państwu Wielkomorawskiemu (Zdzisław Kaczmarczyk) ... 250 Z pobytu w Polsce dra Vladimíra Procházki (Zofia Kulejewska-Topolska) ... 251