O ujęciu socjologicznym struktury społecznej i ideologii szlachty polskiej (w związku z pracami Andrzeja Zajączkowskiego) - Bardach, Juliusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1963)
O ujęciu socjologicznym struktury społecznej i ideologii szlachty polskiej (W związku z pracami Andrzeja Zajączkowskiego)