Lewandowski Józef, Federalizm. Litwa i Białoruś w polityce obozu belwederskiego, Warszawa 1962 - Czubiński, Antoni (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1963)
Recenzja: Józef Lewandowski, Federalizm. Litwa i Białoruś w polityce obozu belwederskiego (XI 1918 — IV 1920), PWN, Warszawa 1962