Księga ziemska poznańska 1400—1407 - Gąsiorowski, Antoni (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1962)
Recenzja: Księga ziemska poznańska 1400—1407. Wydali Kazimierz Kaczmarczyk i Karol Rzyski. Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk, Wydział Historii i Nauk Społecznych — Wydawnictwa Źródłowe Komisji Historycznej tom XV, Poznań 1960, s. XIV, 596. Niewydane zapiski sądowe z pierwszej poznańskiej księgi ziemskiej. Wyd. Henryk Kowalewicz. Studia i Materiały do Dziejów Wielkopolski i Pomorza, Poznań 1961, t. VI, z. 2 (za rok 1960).