Grodziski Stanisław, Ludzie luźni - Hejnosz, Wojciech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1962)
Recenzja: Stanisław Grodziski, Ludzie luźni. Studium z historii państwa i prawa polskiego, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego, Rozprawy i Studia, t. XXX. Kraków 1961