Olszewski Henryk, Doktryny prawno-ustrojowe czasów saskich - Grodziski, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1962)
Recenzja: Henryk Olszewski, Doktryny prawno-ustrojowe czasów saskich (1697—1740), Warszawa 1961, PWN