Wspomnienia pośmiertne - CPH 15(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1963)
Jan Adamus 1896—1962 (Juliusz Bardach) ... 327 Bibliografia ważniejszych prac Jana Adamusa (Henryk Grajewski) ... 332 Heinrich Felix Schmid 1896—1963 (Michał Sczaniecki) ... 336