Statut Wielikogo Kniażestwa Litowskogo 1529 goda, pod red. K. I. Jabłonskisa, Mińsk 1960 - Russocki, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1961)
Recenzja: Statut Wielikogo Kniażestwa Litowskogo 1529 goda, pod red. akadiemika A N Litowskoj SSR K. I. Jabłonskisa, Akadiemija Nauk Biełorusskoj SSR. Otdieł Prawowych Nauk, Minsk 1960