W sprawie recenzji skryptu „Prawo rzymskie” - Warkałło , Witold (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1961)
Dr. H. Kupiszewski, jeden ze zdolnych papirologów-romanistów młodszej generacji, w swej recenzji pracy zbiorowej pięciu autorów poświęcił aż 9/10 tekstu mojemu wykładowi zobowiązań w prawie rzymskim. Wyróżnienie to zawdzięczam dostrzeżeniu przez recenzenta „szeregu sformułowań”, które wydają się Mu „błędne lub nieścisłe”. By nie być gołosłownym H. Kupiszewski przytacza „kilka przykładów”.