Friedberg M.: Kultura polska i niemiecka - Sczaniecki, Michał (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1948)
Recenzja: Friedberg Marian: Kultura polska a niemiecka, tom I/II, Wydawnictwo Instytutu Zachodniego, Poznań 1946