Insadowski ks. H.: Prawo rzymskie u Horacego - Osuchowski, Wacław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1948)
Recenzja: Insadowski Henryk, Ks. Dr.: Prawo rzymskie u Horacego, Towarzystwo Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, tom 8, Lublin 1935. str. 90