Kolańczyk K.: Najdawniejsze polskie prawo spadkowe - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1948)
Recenzja: Kolańczyk Kazimierz: Najdawniejsze polskie prawo spadkowe, Poznań, Jan Jackowski — Księgarnia Uniwersytecka, 1939, str. 235.