Lisowski Z.: Noxa und noxia, Noxalis actio - Gintowt, Edward (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1948)
Recenzja: Lisowski Zygmunt: Noxa und noxia, Noxalis actio, Realenzyklop. d. Klass. Altertumswiss., Suppl. VII. szp. 587—663